AktualityŠkolyŠport

Modrá farba ich spojila, aby to spolu dokázali

trojkoncert
poradna

Pri príležitosti 50. výročia založenia Základnej školy na Mojmírovej ulici vznikol nádherný projekt, ktorým sa zavŕšili celoročné oslavy okrúhleho jubilea v školskom roku 2014/2015. Medzinárodný deň detí bol jedinečnou príležitosťou na zorganizovanie druhého ročníka tejto veľkolepej akcie na Mestskom štadióne v Zlatých Moravciach – Športového dňa, ktorý splnil nielen účel radostného prežitia sviatku všetkých detí, ale opäť prispel k lepšiemu zdraviu všetkých zúčastnených, k utuženiu kolektívov a vzájomných vzťahov medzi žiakmi a ich pedagógmi.

Svoje sily si žiaci zmerali v jednotlivých športových disciplínach a tí, najlepší, boli v závere ohodnotení zlatými medailami, propagačnými predmetmi, ktoré sponzorsky za Antidopingovú agentúru Slovenskej republiky darovalo Národné športové centrum a sladkými, cereálnymi darčekmi od ďalšieho sponzora podujatia, firmy RAJO.

Športový deň prišli zmonitorovať aj zástupcovia Národného športového centra z Bratislavy a pozvanie za Nitriansky samosprávny kraj prijala v zastúpení školského úradu v Nitre aj Ľudmila Kováčová, ktorá sa vedeniu školy poďakovala za to, že sa táto športová akcia znovu konala.

Novinkou druhého ročníka boli malé trampolíny, ktoré v záujme žiakov bodovali, k čomu nemalou mierou prispela profesionálna cvičiteľka a zároveň učiteľka, Miroslava Miklová.

Skvelý, špecifický a pozitívny prístup, entuziazmus, energickosť a nadšenie riaditeľky Viery Strieškovej pre organizáciu spoločných aktivít školy, akou je aj táto, pomáha tmeliť celú školu v jedno a dodáva pocit sily, vďaka ktorému sa ľahšie napĺňa výstižné krédo školy, hovoriace za všetko: „SPOLU TO DOKÁŽEME“. Prvého júna 2016 toto logo opäť jednotne zažiarilo na reklamnom banery školy a na modrých tričkách, v ktorých boli všetci žiaci a učitelia, vďaka minuloročnému sponzorovi Bauer Gear Motor Slovakia, s.r.o., jednotne oblečení.

Záverečné poďakovanie riaditeľky patrilo vzácnym hosťom z inštitúcií, všetkým žiakom, učiteľkám za dohľad nad žiakmi a nad regulárnosťou každej jednej súťažnej disciplíny, inštruktorovi tanca Ivanovi Kozajovi, zdravotníkom – C. Korcovej a M. Králikovi, Petrovi Kerešovi za technickú pomoc s ozvučením, Mirke Miklovej za precvičovanie na trampolínach, Veronike Trungelovej za fotografovanie priebehu akcie, Simone Korcovej z Atletického klubu v Zlatých Moravciach a pedagógom – Augustínovi Šurínovi, Elene Pechovej, Róbertovi Bezákovi a ostatným, ktorí sa podieľali na príprave súťažných stanovíšť.

Akciu, ktorej sa zúčastnili všetci žiaci školy, mali fanúškovia našej webovej stránky možnosť zhliadnuť ONLINE, prostredníctvom nami zabezpečeného video-prenosu, ktorý už v prvých sekundách sledovalo cca. 40 divákov a ktorých počet počas vysielania stúpol až na 470.

Redakcia zlatemoravce.info ďakuje za priazeň divákov a rovnako ďakujeme škole za pozvanie, za náklonnosť a záujem o našu prácu.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button